Λύση για τις αποζημιώσεις Ασπίς- Commercial

Όλα δείχνουν πώς η ώρα πλησιάζει για να δοθεί λύση στο θέμα των ομήρων της Ασπίς και Commercial και να δοθούν οι αποζημιώσεις στους δικαιούχους. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αρμόδιος για το θέμα υπουργός Οικονομικών, συνεργάτες του γραφείου του πρωθυπουργού και
εκπρόσωποι του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας συζητούν πλέον τον τρόπο που θα σταματήσει η πολυετής ταλαιπωρία τόσων ασφαλισμένων πολιτών.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες το θέμα έγκειται πλέον στην εξεύρεση του τρόπου χορήγησης δανείου το οποίο θα δοθεί στο Εγγυητικό Κεφάλαιο Ζωής και στη συνέχεια θα διανεμηθεί κατά τις αναλογίες που έχουν καταγραφεί στους δικαιούχους ασφαλισμένους. 
Μάλιστα το δάνειο θα είναι «Ανώδυνο». Και τι σημαίνει αυτό; Ότι δεν είναι ανάγκη να βαρύνει το κράτος και τον προϋπολογισμό, κάτι που σαφώς καταρρίπτεται στην παρούσα συγκυρία, αλλά αντίθετα, μπορεί καθώς υπάρχει διαδικασία και τρόπος να γίνει με την διαμεσολάβηση του ΤΧΣ. 

Στο πλαίσιο αυτό οι αρμόδιοι εξετάζουν ακόμα και την δημιουργία ενός χρηματοδοτικού εργαλείου το οποίο και θα απελευθερώσει το κεφάλαιο των περίπου 400 εκατομμυρίων ευρώ που χρειάζονται ώστε αυτά να διοχετευθούν υπό μορφή δανειοδότησης στο Εγγυητικό Κεφάλαιο Ζωής.

Όπως αναφέρουν συνεργάτες των πολιτικών που είναι αρμόδιοι για να καταρτίσουν την πρόταση δανειοδότησης του Εγγυητικού, οι συνθήκες είναι ευοίωνες ώστε αφενός να ενεργοποιηθεί ο νόμος που υπάρχει – και αν είχε εφαρμοστεί όλα θα είχαν λυθεί - και αφετέρου να ικανοποιηθούν οι αδίκως ταλαιπωρημένοι δικαιούχοι. 

Πάντως, είναι η πρώτη φορά που υπάρχει σοβαρή εξέλιξη στην υπόθεση και αρκεί μια πολιτική στήριξη απλά για να εφαρμοστεί ο νόμος.


Πηγή: insuranceworld.gr


ΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΜΑΣ